Lelkiásztori bemutatkozás

Print Friendly, PDF & Email

Közel van az Úr mindenkihez, aki hívja,

mindenkihez, aki igazán hívja.” (Zsoltárok 145:18)

Áldás békesség! Kedves Pázmándiak!

Nagy Dávid református lelkipásztor vagyok, és 2020. szeptembertől kezdve szolgálok Vereben és Pázmándon. Nagy öröm számomra, hogy családommal (feleségemmel és kislányommal) idekerülhettem, mert egy régi álmom válhatott valóra, hogy missziói gyülekezetben szolgálhassak és építhessem a közösséget.

Gyöngyösről származom. A teológia elvégzése után először Orgoványon voltam segédlelkész, majd négy évig Pesthidegkúton beosztott-lelkészként szolgáltam az Urat.

Elhívásomnak tekintem, hogy ezekben a különösen is nehéz időkben, amikor fizikai és lelki próbák sora ér bennünket, sőt alapvető értékeink kérdőjeleződnek meg, a változó világban mégis Isten örökkévaló és mindig aktuális Szavát hirdessem.

Bizonyára sokakban fölmerülhet a kérdés, miért fontos a templomi közösség? Úgy gondolom, hogy a gyülekezet egyrészt egy „nagy család”, mert minden hívő, Isten gyermekévé lehet a Jézusban való hit által, valamint egymásra is odafigyelünk, tanítjuk, támogatjuk, segítjük a testvéreket. Másrészt pedig a gyülekezet Isten királysága is, ahol Ő az Úr az életünkben, és Őt mindannyian együtt imádjuk, neki adunk hálát az istentiszteleten és a mindennapokban.

Ezt szeretnénk képviselni és átadni a gyakorlatban is azzal, hogy különböző programokat szervezünk, amiken minden korosztály részt vehet. Tudom, hogy még érvényben lévő korlátozások nehezítik a közösségi életet, de Istenben bízva hívogatjuk gyülekezetünk alkalmaira a férfiakat és nőket, gyermekeket, időseket és fiatalokat egyaránt.

Szeretettel várunk mindenkit istentiszteletre minden vasárnap 9:30-kor a verebi református templomban. Amint a vírushelyzet engedi, beindítjuk gyermek-istentiszteleti alkalmainkat, amire hívjuk a kisgyermekeket is. Reménységgel imádkozunk azért, hogy hamarosan Pázmándon is kialakulhat egy testvéri közösség.

Bíztatom Önöket arra, hogy bátran keressenek meg, az iskolai református hittanoktatással kapcsolatban; keresztelő; esküvő; vagy temetés ügyében; illetve ha lelki beszélgetésre van szükségük, szívesen állok rendelkezésükre.

 

Köszönettel és üdvözlettel: Nagy Dávid, lelkipásztor

Elérhetőségeim:

 


2021-03-16