Adventi online készülődés

Print Friendly, PDF & Email

Eljött a várva várt adventi időszak, de sajnos idén sem lesz lehetőség a hagyományos készülődésre. Így online térbe helyezzük a programokat, hogy az otthonunk biztonságában készülhessenek el az általunk közzétett apróságokat.

Természetesen az alapanyagokat az önkormányzat biztosítja azoknak, akik ezt szeretnék igénybe venni. Nincs is más teendő, mint ezt jelezni nekünk és átvenni az önkormányzatnál az alapanyagokat. A videó segítségével pedig könnyen el is készíthetjük otthon a gyerekkel.

Mivel fontos számunkra a bolygónk és a környezetünk védelme, ezért igyekeztünk olyan alapanyagokat választani, ami minden háztartásban fellelhető.

Első hétvégén egy kedves kis betlehemmel készültünk, aminek a méretén akár változtatni is lehet attól függően hova szánjuk vagy mekkora cserepeink vannak otthon. Nagyobb cserepekkel akár előkerti dísz is készíthető.

Az alul található linkeken pedig olyan tervező lapokat lehet letölteni, ami talán segít majd abban, hogy előre eltervezzük, megszervezzük és beszerezzük a dolgokat. Így könnyebben átlátjuk miből mennyit kell venni, illetve milyen feladatok várnak még ránk.

Nekem személy szerint az ilyen listák a spórolásban is segítenek, hiszen, ha az előre eltervezett dolgokat veszem csak meg a listáról akkor nem esek a túlköltekezés csapdájába.

Ugyanezt teszem az ajándékok terén is. Már jó előre eltervezem kinek mit és mennyiért szeretnék vásárolni, és ezen nem is szoktam változtatni. Karácsony előtt 3 héttel pedig már minden ajándék megvan, hogy ne legyek pánikvásárló.

A menük megszervezése sem kis feladat, de ha itt is előre tervezünk akkor elkerülhetjük a túlfőzést és az utánuk maradt ételmaradékok kidobását.

Ha mégis marad valamiből érdemes újra gondolni mire lehetne még felhasználni azt. A maradék bejgliből például nagyon gyorsan varázsolhatunk valami egészen más édességet egy kis sodó segítségével, amivel nyakon öntjük és betoljuk melegedni a sütőbe úgy fél órára közepes hőmérsékleten. Kevés karamellel is le lehet önteni, ha szeretjük. Persze a bejglit le is fagyaszthatjuk és csak akkor kell elővenni, ha szükséges.

De a húsleves maradékából is rengeteg újrahasznosított étel készülhet nem csak a vadas, de akár egy francia saláta is. Ha csak a leve maradna az is szuper fagyasztani mert sok ételhez remekül jön az alaplé. De ha valaki pulykát süt és csontozva tálalja akkor a visszamaradt csontokból is főzhető alaplé. A lényeg hogy gondoljuk át, hogy tudjuk e még hasznosítani a dolgokat mielőtt kidobjuk azokat.

Ezzel a pár gondolattal szeretnék nagyon boldog első adventi hétvégét és vidám készülődést kívánni Önöknek.

https://www.rendteremto.hu/download/KaracsonyHeti.pdf

https://www.rendteremto.hu/download/KaracsonyiBevasarlas.pdf

https://www.rendteremto.hu/download/KaracsonyAjandeklista.pdf

https://www.rendteremto.hu/download/KaracsonyMenu.pdf

https://www.rendteremto.hu/download/KaracsonyAdventiAjandekok.pdf

https://hu.pinterest.com/pin/530791506091048181/


2021-11-26