Adventi Online készülődés – 2. rész

Print Friendly, PDF & Email

A második adventi hétvégére egy kis angyalkával készültünk amit ajándékba vagy az ablakba fellógatva díszként is használhatunk. Anyagát tekintve én most fonalakat használtam,de ez akár helyettesíthető kötöző madzaggal,rafiával,zsinórral. A ruháját is csinálhatjuk régi anyagmaradékból,függönyből ami épp otthon van.

Méretén könnyedén lehet változtatni,a feje most hungarocell golyóból van de ez is lehet fagolyóval,gyönggyel vagy épp egy anyagdarabbal amit vattával tömünk ki és így formázzuk meg.

Ebben az esetben is az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Kicsik és nagyok is könnyedén meg tudják csinálni. Ha több darabot csinálunk akár egy képkeretbe is beültethetjük a családot, nagyon kedves dísze lehet így a háznak vagy a gyerekszobának.

Ezen a héten is szeretnék pár fenntartható ötletet adni, ha megengedik.

Mivel ebben az időszakban igen sok gyertyát használok, elég hamar összegyűlik annyi visszamaradt viasz,hogy érdemes legyen az újraöntésre.

Nagyon egyszerűen egy lábosba teszem az azonos színű viaszmaradékokat és egy szebb bögrébe vagy üvegbe öntöm bele miután felolvadt.

Vigyázzunk az öntésnél mert a forró viasz ha a bőrünkre kerül megégetheti  azt. Ezért a kisgyerekek inkább csak nézzék ezt a folyamatot.

A kiválasztott üvegbe beletesszük a kanócot aminek az üvegből kilógó felét egy botra tekerünk és így keresztbe tesszük az üveg szájára,ezzel megakadályozva hogy belecsússzon a viaszba ahogy öntjük.

Kanócot bármelyik hobbi boltban beszerezhetünk, de erre a célra tökéletesen megfelel egy vastagabb fonal  is amit előtte beviaszoltunk.

Az újra öntött gyertya dermedés után készen is van.

De ha szeretnénk feldobni egy kicsit akkor lehet bele illóolajokat csepegtetni az edény falához körbe szárított gyümölcsöket,terméseket tenni vagy színezni egy kis festékkel és akkor akár rétegenként önteni. Utóbbi esetben rétegenként meg kell várni hogy megdermedjen.

A kész remekművek ajándéknak is megállják a helyüket talán jobban is mint egy vásárolt testvére.

A készülődési listámon ilyenkor már a sütés is előtérbe kerül elkezdjük a kekszek és islerek gyártását,mert ezekből valahogy sosem elég 🙂 De ilyen tájt csinálom meg a zserbó próbasütését is hogy jobban ráhangolódjak a karácsonyra. (jó meg azért mert nagyon szeretjük 😀 )

A lakás nagytakarításán már túl vagyunk így elkezdhetjük a csomagolást is és minden nap egyel több díszt rakok ki a lakásban is.

Az egész készülődés így folyamatos szépen átívelő egészen karácsonyig. Nincs stressz, nincs idegeskedés. Fontos szabály a stresszmentes adventhez, hogy soha ne ragaszkodj annyira valamihez, hogy az idegesítsen. Semmi baj nem fog történni ha valami nem lesz tökéletes.

Nem számolja senki, hogy valóban 15 -féle sütit sütöttél e.

A legfontosabb, hogy élvezni tudjad ezt az időszakot.

Hiszen pont erről szól!!!

Az alábbi linkeken további ötleteket találnak a készülődéshez 🙂

https://hu.pinterest.com/pin/530791506090993687/

https://hu.pinterest.com/pin/530791506091001284/

A végére egy nyomtatható adventi kalendárium amint ha szétvágunk a hátoldalára programokat írhatunk rá (akár a gyerekek bevonásával) és minden nap húzhatunk belőle egyet 🙂

https://hu.pinterest.com/pin/530791506090867764/

Az angyalkához az alapanyagot az önkormányzatnál lehet átvenni előre egyeztetett időpontban Veilandits Nórától:0670-4783730


2021-12-04