Hamis wifi-hálózat létrehozása (Evil twin phishing)

Ennél az elkövetési módnál a támadók egy ismert, legitim vezeték nélküli (WiFi) hozzáférési ponttal azonos nevű hamis hozzáférési pontot hoznak létre. A támadók ezután ráveszik az áldozatokat, hogy csatlakozzanak rá az eszközükkel, majd megfigyelik, lehallgatják az óvatlanul a hálózatra csatlakozó felhasználók online forgalmát. Így érzékeny adatokhoz, például felhasználónevekhez és jelszavakhoz férhetnek hozzá. A felhasználók gyakran észre sem veszik, hogy támadás áldozatául estek.

Mit tegyen?

    Kerülje a „nem biztonságos” -nak jelzett vezeték nélküli hálózatokat!

    Lehetőség szerint kerülje a nyilvános WiFi-hálózatokhoz való csatlakozást!

    Kizárólag saját mobilinternetet vagy megbízható (pl. otthoni) hálózatot használjon a webes böngészéshez, közösségi média használatához vagy banki ügyintézéshez!

    Ne használja a telefonja, eszköze „automatikus kapcsolódás WiFi-hálózatokhoz” funkcióját!

    Nyilvános WiFi-kapcsolat használatakor ne lépjen be olyan oldalra, ahol meg kell adnia felhasználónevét és jelszavát!

    Az autentikációt (hitelesítést) alkalmazó oldalak esetén használjon többfaktoros autentikációt – amennyiben van erre lehetőség!

Polgármesteri köszöntő

Tisztelt Látogató!

Pázmánd Község Polgármestereként köszöntöm Önt Pázmánd hivatalos honlapján.

Honlapunk oldalát böngészve számos érdekesség, hasznos tudnivalók sokasága segíti Önt a tájékozódásban. A lakóink mindennapjait megkönnyítő ügyintézéssel kapcsolatos információk, a gazdasági és a kulturális élet hírei, fontos eseményeinket megörökítő fotók, a civil szervezetek, vállalatok és vállalkozások elérhetőségei könnyen és egyszerűen megtalálhatóak a böngésző számára.

A megújult honlapon szeretnénk a településen élőket, a települést szerető látogatóinkat és minden érdeklődőt a mindennapi életünk részleteibe is beavatni. Remélem, hogy a megújult információs felület valóban hasznos és praktikus megoldásokkal szolgál mindenki számára.

Kellemes böngészést kívánok!

Tisztelettel:

Böjte Richárd
Polgármester

Megszakítás