A nyár vége felé közeledve, minden évben jelentős anyagi terhet ró az iskolás gyermekeket nevelő családokra a tanévkezdés. Pázmánd Község Önkormányzata Képviselő-testülete a szülők/gondviselők iskolakezdéssel kapcsolatos költségei csökkentése érdekében úgy határozott, hogy a költségvetése adta szűkös anyagi lehetőségeket figyelembe véve, minden pázmándi lakóhellyel rendelkező 6-14 év közötti tanulói jogviszonnyal rendelkező gyermeknek, a szülő által benyújtott kérelemre, gyermekenként 6.000,- Ft iskolakezdési támogatást nyújt. A támogatás nyújtására a 2023. évi költségvetésében 1.002.000,- Ft-ot különít el.

A kérelmeket 2023. szeptember 29. napjáig kell benyújtani a Polgármesteri Hivatalba a szükséges mellékeltekkel ellátva. A támogatás nyújtásának feltétele, hogy kérelmező háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem ne haladja meg a 285.000,- Ft-ot. A kérelemhez a tanévkezdéssel kapcsolatban 2023.július 1.-2023. szeptember 29. között kelt bármely összegű kérelmező nevére kiállított számlát kell bemutatni. A jövedelemigazolást a munkáltató által kiállított, az elmúlt 3 havi nettó átlag jövedelmet igazoló hivatalos irattal kell bizonyítani.

A kérelmek a beérkezés sorrendjében, a keretösszeg felhasználásáig kerülnek elbírálásra.

Kérelem

Szabályzat

Örömünkre szolgál, hogy ezzel az összeggel hozzájárulhatunk a tanévkezdési költségeik csökkentéséhez.

Böjte Richárd

polgármester

Polgármesteri köszöntő

Tisztelt Látogató!

Pázmánd Község Polgármestereként köszöntöm Önt Pázmánd hivatalos honlapján.

Honlapunk oldalát böngészve számos érdekesség, hasznos tudnivalók sokasága segíti Önt a tájékozódásban. A lakóink mindennapjait megkönnyítő ügyintézéssel kapcsolatos információk, a gazdasági és a kulturális élet hírei, fontos eseményeinket megörökítő fotók, a civil szervezetek, vállalatok és vállalkozások elérhetőségei könnyen és egyszerűen megtalálhatóak a böngésző számára.

A megújult honlapon szeretnénk a településen élőket, a települést szerető látogatóinkat és minden érdeklődőt a mindennapi életünk részleteibe is beavatni. Remélem, hogy a megújult információs felület valóban hasznos és praktikus megoldásokkal szolgál mindenki számára.

Kellemes böngészést kívánok!

Tisztelettel:

Böjte Richárd
Polgármester

Megszakítás