Társasklub

A Társasklubot 2010 telén abból a célból találtuk ki, hogy a hosszú, sötét és hideg téli estéket a hozzánk hasonlóan a játékot és a társaságot kedvelő helyi családokkal való közös együttlét örömével kicsit kellemesebbé tegyük. Úgy alakult, hogy többé-kevésbé kisgyermekesek csatlakoztak klubunkhoz, (legalábbis aktívabb tagjainknak ez az egyik közös nevezője :), az átlagos gyerekszám három :), így a játékkínálat nagyobb része kisgyermekek számára is játszható. A játékokat a tagok hozzák a találkozókra, elsősorban logikai, gondolkodós, fejlesztős játékokat a szóló játékoktól kezdve a nagyobb létszámban is játszhatóakig.

Tél elmúltával aztán a benti klubhangulatot felváltják a közös kirándulások, a könnyed, kisebbek számára is teljesíthető túrák, amik elsősorban a környékbeli hegyekbe irányultak. Szervezünk több napos, „ottalvós” kirándulásokat is, tavaly ősszel a Bakonyban jártunk, most nyárelején pedig a Mátrába utazunk öt családdal közösen.

A „klubélet” jelenleg mellőz minden különösebb kötöttségeket és rendszerességet, mivel önkéntes és teljesen civil keretek között működik, ezért csakis a „tagok” aktivitásán, szabadidején és lehetőségein múlik, hogy milyen sűrűn sikerül találkoznunk.

A közös eseményeket internetes levelezőlistán keresztül szervezzük, amihez bárki csatlakozhat, aki szeretne értesülni programjainkról. Jó idő esetén elsősorban szabadtéri és természethez köthető programok, ötletek kerülnek fel a listára, de majd a tél közeledtével, mikor rövidülnek a nappalok, ismét szeretnénk rendszeresebben összejönni közös társasjátékozásra, beszélgetésre. Ez utóbbi helyszíne az első évben a régi polgármesteri hivatal nagyterme volt, majd annak felújítása alatt a jelenlegi Hivatal tárgyalójában tudtuk tartani az összejöveteleinket. Reméljük a jövőben sikerül találni egy állandó, megfelelő helyszínt.

További info: Veliczky Zoltán, Kossuth u. 36., 463-154 vagy 20-9123-957, zoli (kukuc) materia.hu.

Web: www.vyz.hu/tarsasklub