Önkormányzati étkeztetés fejlesztése pályázat

2019. április 18. 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

KEZDŐDIK A „KIRÁLYI KONYHA GYERMEKEINKÉRT” CÍMŰ PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSA

 A Magyar Kormány által biztosított, „Önkormányzati étkeztetési fejlesztések támogatása” keretében valósul meg az új közétkeztetési intézmény a mindenki által csak „Presszó” -ként ismert épületegyüttes átalakításával településünkön.

Pázmánd Község hirtelen történő lélekszám növekedésével együtt a közétkeztetésben részt vevő gyermekek és ellátottak száma is megnövekedett, amely indokolttá teszi az új igényeknek megfelelő konyha és étterem kialakítását.

A jelenleg használaton kívüli, valaha kisvendéglőként üzemelt épület kontúrméretei, tömege és szerkezeti rendszere nem változnak az építési engedélyt nem igénylő átalakítás során, pusztán a funkciók változására kerül sor. A beruházás során az épületen belül a konyha, a hozzá szükséges hús és zöldség előkészítők, a szárazáru raktár, a tálaló, a fehér- és fekete mosogató, a hulladéktároló, az étkező, az allergiásokat kiszolgáló elkülönített konyharész, a vendég vizes blokkok és a személyzeti öltöző, illetve az ehhez kapcsolódó vizes blokk kapnak helyet.

A 307 m2-en megújuló étkezde 150 fő befogadására válik alkalmassá a tervek szerint 2019. év derekán.

A fejlesztés Magyarország központi költségvetéséről szóló törvény biztosította lehetőségek között 95%-os támogatási intenzitás mellett, további 5% önerővel, összesen 42 millió forintból kerül megvalósításra Pázmánd Község Önkormányzat által.

További információ kérhető:
Virányiné Reichenbach Mónika, polgármester
Hollósi Attila, Gazdasági Bizottsági tag
+36 22 238 004
polghiv@pazmand.hu

A sajtóközlemény letölthető PDF formátumban.

Kiindulási állapot

Megvalósítás folyamata