DUMBO családi napközi

dumboDumbó Családi Napközi
cím:2476 Pázmánd Fő u. 25.
tel: 22/463 537
honlap: www.dumbo-bolcsi.hu

A családi napközi bemutatása
A „DUMBO” Családi Napközi Pázmándon, Budapesttől 40km-re a Velencei-tó mellett található, nyugodt környezetű, tiszta, csendes, rendezett községben.

A fővároshoz való közelsége miatt, nagyon sok kis gyermekes család választja a vidéki élet adta nyugalmat és igyekeznek kizárólag a munkájukkal kapcsolatos időt a városban tölteni, a szabadidejüket pedig itt Pázmándon ebben a környezetben.

Éppen ez a demográfiai mutató váltotta ki a Családi Napközi iránti igényt.

A 2010-től változó családtámogatási rendszer a gyes, illetve a gyed időtartamának és jogosultságának változása az anyákat nagyobb számban kényszeríti munkavállalásra, mint korábban. Az ellátást igénylő gyermekek köre egyre nő.

Családi Napközink 7 (1-3 év közötti) gyermek gondozását, nevelését látja el . A Családi Napközi működési célja, hogy a szolgáltatást igénybe vevő szülők számára, lehetővé tenni, hogy gyermekük felügyeletét megoldva munkát vállalhassanak. Elsődleges feladatunknak tekintjük, hogy nyugodt, derűs, kiegyensúlyozott hátteret biztosítsunk a gyermek önfeledt, értelmes játékához, mindennapi tevékenységéhez. Pázmándnak kb. 2000 fő a lakossága. Ebből 2011-ben az 1-3 év közötti gyermekek száma: 32 fő

A legközelebbi bölcsőde 30km-re Székesfehérváron található, ez is indokolja a Családi Napközi létrejöttét, mivel az ilyen korú gyermekek napközbeni ellátására nincs mód a faluban és környékén.

A családi napközink küldetése, missziója:
Családi napközink azért jött létre, mivel Pázmánd Budapest vonzáskörzetében helyezkedik el és rengeteg a Bubapestről kiköltöző kisgyermekes család, akiknek a gyermekeik felügyeletét meg kellett oldani.

Családi napközink célja, hogy ezen szülők számára lehetővé tegyük a munkába való visszatérést.

A családi napközi előnye, hogy a kis gyereklétszám lehetőséget ad az egyénre szabott foglalkozásra, a különleges bánásmódot igénylő gyermekek szükségleteinek kielégítésére. A családi napközi a faluban működő óvoda használaton kívüli, erre a célraátalakított, kiválóan alkalmas helyiségében került kialakításra.

Személyi feltételek:
A családi napköziben kettő nevelő dolgozik, akik rendelkeznek a szükséges képesítéssel. A fő gondozási- nevelési feladatokat Domak Attiláné látja el, aki 4 gyermekes édesanyaként, valamint tanítónői végzettsége és szakmai gyakorlata révén sok tapasztalattal rendelkezik a gyermekekkel való gondoskodás területén.

Állandó segítője Nagyné Szigeti Edina, aki két gyermek édesanyjaként szintén kellő tapasztalatokkal rendelkezik a gyermeknevelés terén és a szükséges képesítéssel is rendelkezik.

Állandó helyettes Csériné Molnár Jusztina, aki szintén rendelkezik a megfelelő képesítéssel és imádja a gyermekeket.

Házirend

A családi napközi, családban élő 1-3 éves korú (járni tudó) gyermekeket fogad be a szülővel, törvényes képviselővel kötött megállapodás alapján.

Az első pontban meghatározott életkornál fiatalabb vagy idősebb gyermek napközbeni ellátásban egyedi elbírálás alapján részesülhet.

A gyermek felvételét a szülő az ellátást végzőnél, illetve a társaság ügyvezetőjénél kérheti. Az ellátást végző és a szülő a társaság képviselőjének közreműködésével megállapodást köt az ellátás kezdetéről és várható időtartamáról, valamint megszüntetésének módjáról.

Gyermeklétszám
A gyermeklétszám maximum 5 fő lehet, de ha az ellátást végzőnek a kisegítő feladatokra állandó segítsége van, további 2 gyermek ellátására van lehetőség.

Nyitvatartási idő
A családi napközi rendes nyitvatartási ideje munkanapokon reggel 7:30-tól délután 16:30-ig tart. Nyitvatartási időben az alaptevékenység mellett a szabad férőhelyeken időszakos gyermekfelügyeletre van lehetőség.

A szabadság és a szünetek miatti zárva tartás pontos idejéről a szülők időben tájékoztatást kapnak.

Étkeztetés
Az ellátást végző gondoskodik a gyermek négyszeri étkezéséről az 67/2007. (VII.10.) GKM-EÜM-FVM-SZMM együttes rendeletben ajánlott táplálkozási ajánlások betartásával.

A családi napközit igénybe vevő szülő, törvényes képviselő köteles a szolgáltatás megkezdése előtt az ellátást végzőt tájékoztatni a gyermek étkezéssel kapcsolatosan kialakult egyéni szokásairól, esetleges ételallergiáról stb.

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
DUMBO családi napközi

loading map - please wait...

DUMBO családi napközi 47.292599, 18.650028