RÉSZLETEK A POLGÁRMESTER ÁLTAL MAI NAPON MEGHOZOTT INTÉZKEDÉSEKBŐL

Print Friendly, PDF & Email

Az érintettek mai napon teljes terjedelemben megkapták a szükséges információkat. Holnapi napon szabályozásra kerül a legszigorúbb elvárások szerint az ügyeleti rend is.

“A 45/2020 (III.14) Kormányrendelet alapján felhatalmazást kaptam a Pázmándi Pitypang Óvoda és Bölcsőde nyitvatartásáról dönteni. A szülők kérése a polgári védelmi szervezet orvos tagjainak és a gyermekorvosnak a javaslata alapján

2020.03.16-tól határozatlan ideig az intézmény ügyeleti rendben működik.

A részleteket az intézményvezető 2020.03.16-án egyezteti a dolgozókkal szem előtt tartva a kisgyermekes munkavállalók helyzetét, elkerülve azt hogy idős családtagok lássanak el gyermekfelügyeletet dolgozóink helyett. Ennek teljes kizárását kértem az intézményvezetőtől.

Az önkormányzatnál csak kivételes esetben dolgozhatnak a 60 év felettiek. Mai napon 3 veszélyeztetett dolgozó (életkor+ krónikus betegség+dohányzás) otthonmaradását rendeltem el.

Az óvodai ügyeleti rend mellett 2020.03.16-án a Királyi Konyha Gyermekeinkért felveszi minden állami támogatott étkező óvodás és iskolás gyermek szüleivel a kapcsolatot. A normatív támogatásban részesülő szülőknek lehetőségük van szükség esetén igényelni a napi egyszeri melegétkezést, melyet kiszállítással teljesítünk.

Az önkormányzat és intézményeiben dolgozók feladatai átcsoportosításra kerülnek, többen kiemelt védelmi feladatokat látnak el és fognak ellátni illetve az iskolás gyermekek házi felügyeletét.

Több kollégám azon dolgozik hogy hasznos ötletekkel szolgáljunk az otthoni tanulásra, és enyhítsük a bezártság érzetet. Online könyvtári szolgáltatásra állunk át és olyan közösségi egyedi programokat tervezünk, ahol kizárt a résztvevő személyek érintkezése.
Aki szívesen segítene a védelmi feladatokban, ötleteivel javaslataival támogatná a közösséget keressen nyugodtan.

Köszönettel: dr. Virányiné dr. Reichenbach Mónika polgármester”


2020-03-15