Pro Voluntarius díjas Pázmánd önkormányzata

Print Friendly, PDF & Email

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az önkéntes tevékenység társadalmi elismerése céljából megalapította a Pro Voluntarius díjat, amelyet azon két szervezet és két magánszemély kaphat meg minden évben, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak az önkéntesség kultúrájának elterjesztéséhez. 

dr.Virányiné dr. Reichenbach Mónika, Pázmánd Község Polgármestere büszkeséggel tett eleget a fővárosban esedékes ceremónián történő díj átvételének, amely december 7-én volt a Millenáris parkban, s ahol Fülöp Attila, Család-és Esélyteremtési politikáért felelős, helyettes államtitkár adta át a díjakat.

1

2012-ben elnyertük az „Év családbarát önkormányzata díjat – kezdte beszédét a polgármester asszony. Majd a plénum elé szólította azokat a megjelent pázmándi önkéntes vezetőket, „akik nem miniszteri kézfogásért, hanem felebaráti szeretetből tettek mindent…”.

3

A 135 éve tevékenykedő Önkéntes Tűzoltó Egyesület képviseletében Ambrus Sándort és Pálinkás Pétert, a Pázmándi Polgárőrségtől Erdő Bélát, a közösség fenntarthatósága és védelme érdekében tevékenykedő Hollósi Attilát, a Vöröskeresztesek két tagját, Hajdú Zsuzsannát és Ambrus Péternét, valamint az országosan egyedülálló utcabizalmi hálózat képviseletében Csurgó Ferencet és Kertészné Jutkát. A polgármesterasszony elmondta továbbá, a nemes elismerésről szóló díj, az önkéntesekkel és fiatalokkal való összefogás eredményeként méltó helyre került, amely újabb közös sikerként íródik be Pázmánd történelmébe.

5

„Egy fenntartható világot, addig nem lehet teljesen megvalósítani, amíg képe meg nem jelenik sok ember gondolataiban. A jövőképben sok embernek kell dolgoznia, amíg teljessé és meggyőzővé válik. Önkéntességgel gazdasági és szociális jólét, fejlődés teremthető. Ahol a közösség korhatár nélkül alkotójává, megálmodójává válik életterének, közjót teremt magának, létrehozza önszerveződő társadalmát. Ez Pázmánd!”

(dr. Virányiné dr. Reichenbach Mónika)

 4


2013-12-09