POLGÁRI VÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS!

Print Friendly, PDF & Email

Kedves pázmándiak!
Kérem mindenki értse magát pázmándinak azok is akik ideiglenesen tartózkodnak a településen.
1. Az idősek teljes ellátása folyamatos. Többségük szigorúan betartja a jáványügyi előírásokat. Kérjük a közösség tagjait legyenek jó hatással azokra, akikkel az utcán boltokban találkoznak. Mondják el nekik, hogy elsősorban az ő életüket veszélyezteti a vírus. Otthon maradni számukra a legbiztonságosabb.
2. Kedves Fiatalok! Nagy felelősség van rajtatok is. Segítsetek szüleiteknek azzal, hogy önállóan tanultok és otthon is helytálltok. Kérlek titeket ne az utcákon legyetek, ne most hívjátok barátaitokat magatokhoz. A környek nagy kórházaiban már koronavírus fertőzötteket ápolnak. Ez azt jelenti, hogy már sokan fertőzöttek a környezetünkben. Nehéz lesz így harcolni. Nap, mint nap szembe kell szállni egy olyan ellenséggel ami láthatatlan. Ebben kérem együttműködéseteket.
3. A maszkok gyártása folyamatos. A szabás után már azonnal kapja a 10 jelentkező önkéntes, akik pázmándiak és kápolnásnyékiek. Ma 200 darab szabása elkészült, melyet már varr Szendrei Szilárd, Csurgó József és Kutai Balászné. A többieknek folyamatos lesz a kiszabott maszkot kiszállítása. A csomagolásra is jelentkezett Fóti János segítőnek. Szívből köszönjük a munkájukat!
4. A lakhelyelhagyási korlátozásokra felkészültünk. Ez az egyetlen módja a járvány lassításának. A bevezetése várható. A munkába járáshoz is állítunk ki igazolásokat, amennyiben szükség lesz rá. Folyamatos az életvitelszerű tartózkodások igazolásának kiadása.
5. A településen 4 kijelölt egészségügyi ellátó hely biztosított. Kettő a művelődési házban elkülönítetten. A harmadik az orvosi rendelő. A negyedik a Védőnői rendelő. Ezek használata esetén azonnal megszüntetésre kerül az eredeti funkció.
6. A Veszélyelhárítási terv alapján az egységek videóüzenetben ismerik majd meg a pontos feladatellátást. Többen már aktívan dolgoznak. Az állomány védelme érdekében bevonásuk fokozatos. A fertőzésveszély miatt kizárt a 4 főnél nagyobb létszámú egyeztetés.
7. A hivatal folyamatosan működik. A pénzügy és az adózás home office rendszerben jelesre vizsgázott. A hivatalban megfeszített munka folyik. Elsőbbséget élveznek a járványügyi feladatok. A telefonok túlterheltek, előfordulhat a várakozás. Kérjük türelmüket.
Hálás vagyok az embereknek. Példaértékű az összefogás és az együttműködés. BAJBAN ISMERKSZIK MEG AZ EMBER! A frontvonalban harcoltunk eddig is, most új emberekkel kiegészülve mindent megteszünk a biztonságuk érdekében. Köszönettel: dr. Virányi dr. Reichenbach Mónika polgármester”


2020-03-19