MNVH Tájékoztató

Print Friendly, PDF & Email

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat célja a vidékfejlesztésben érintett kormányzati, önkormányzati és társadalmi szervezetek, szakmai testületek, gazdálkodó tevékenységet végző szervezetek információs és együttműködési hálózatba szervezése, és tevékenységük összehangolása a vidék társadalmi-gazdasági fejlődése, a felzárkóztatás, valamint a támogatási források hatékony felhasználása érdekében, továbbá az MNVH szolgáltatásainak széles körben történő hozzáférhetővé tétele.

2014-től új programozási időszak kezdődött az Európai Uniós támogatásokban, Vidékfejlesztési Program (VP) néven Magyarország kormánya új támogatási programot indított el a vidék felzárkóztatására. Ezek a változások a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat szervezetére is hatással voltak, így többek között átalakult szervezetünk és megfrissülve, új arculattal és lendülettel csatlakozott ezekhez a változásokhoz.

Megújultak szolgáltatásaink is: elindult Facebook oldalunk, látványos eredmény továbbá, hogy az új arculathoz igazodva elindult az MNVH honlapja, amely továbbra is a www.mnvh.eu hivatkozással érhető el.

Fontos változás, hogy egyszerűsödött a regisztráció folyamata és a projektötleti felhívásokat kezelő felület is. Várhatóan a tavasszal meghirdetésre kerül a helyi fórumok, események szervezésére vonatkozó projektötleti felhívásunk, melyre várjuk regisztrált partnereink ötleteit. A továbbiakban a regisztrációval rendelkező partnerek lesznek jogosultak projektötlet benyújtására, tehát ha még nem regisztrált, akkor ezt érdemes mielőbb elvégeznie.

A 11/2016. (IV.26.) MvM rendelet, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat működését szabályozó új rendelet, s amelyhez igazodva új Cselekvési Terv elkészítése vált indokolttá. Ebben megfogalmazzuk, hogy a szervezetünk milyen feladatokat és célokat kíván megvalósítani ebben a ciklusban.
A rendelet értelmében újjá alakul az MNVH Tanács és Elnöksége is.

Az MNVH területi felelős hálózata továbbra is működik, munkatársaim minden megyében elérhetőek, ezzel is szeretnénk Önhöz még közelebb vinni a szolgáltatásainkat és segítségünket.
Keressenek bizalommal!
Kutai Tibor
MNVH Fejér megyei területi felelős
AGRÁR-VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAMOKÉRT FELELŐS
HELYETTES ÁLLAMTITKÁRSÁG
MINISZTERELNÖKSÉG
H-6000 KECSKEMÉT, IPOLY U. 1/A.
TEL: +36-30 6129875
E-MAIL: mnvh.fejermegye@me.gov.hu
www.szechenyi2020.hu


2016-06-01