Lezárult a “Gyermekek fejlődésének szolgáltában a 2018/2019-2019/2020 tanévekben is” című pályázat megvalósítása

Print Friendly, PDF & Email

A Miniszterelnökség, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Nemzeti Együttműködési Alap 2019. évi, civil szervezetek egyedi támogatása program keretében valósult meg a 2019/2020. tanévben 6. és 7. osztályba lépő tanulók Ópusztaszeri Történeti Emlékparki kirándulása és az iskolában tanuló
138 fő gyermek karácsonyi megajándékozása.

„A Pázmándi Általános Iskola Gyermekeiért” Alapítványt 2019. augusztusában Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető Miniszter úr engedélyével, a Miniszterelnökség, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Nemzeti Együttműködési Alap, civil szervezetek számára, egyedi eljárás keretében 500.000 Ft támogatásban részesítette, 100%-os támogatási intenzitás mellett.

A pályázat keretében nyílt lehetőség, hogy a 2019/2020. tanévben 6. és 7. osztályba lépő gyermekek részére is biztosításra kerüljön azon húsz éve őrzött hagyomány, miszerint minden pázmándi általános iskolás gyermek egyszer, felső tagozatos tanulmányai alatt meglátogathatja az Ópusztaszeri Történeti Emlékparkot az Alapítvány szervezésében. 2019.október 16-án a 40 gyermeknek kísérőikkel a Park látvány elemeinek megtekintése mellett volt szerencséje idegenvezetői támogatást kapni, így biztosításra került a gyermekek számára két kiscsoportban a magyar honfoglalási és a polgári kor bemutatása, játékos formában történő megtanulása a Park dolgozói által. Továbbá óriási élménnyel szolgált a szegedi Tisza-árvíz makett bemutatója, amely fény és hang effektusok segítségével támogatta a szegedi régió víz alá kerülését, és ezen keresztül az árvíz védekezés megértését és szükségességét. A Parkon belül további érdekességként szolgált a gyermekek számára az előző évszázadok magyar hivatali rendszerének (iskola, posta, jegyzőség, rendőrség) működése és eszközei, valamint az agrárium által valaha használt, kipróbálható járművek sora. A hazafelé vezető úton volt szerencséje a kiránduló csapatnak megállni az ország középpontjánál Pusztavacson, és a Himnusz eléneklésével megkoronázni a történelem-járó kirándulást.

A pályázati támogatás a fentieken túl lehetőséget biztosított az Alapítvány számára, hogy hagyományos tevékenysége szerint, 2019. karácsonyakor is minden egyes, Pázmándon tanuló, iskolás gyermeket külön-külön személyes ajándékkal köszönthetett meg.

A pályázati összeg 10%-a az Alapítvány működéséhez szükséges adminisztratív célokra került felhasználásra.

Az Alapítvány az elmúlt, közel 30 évnyi tevékenysége során minden módon azon igyekszik, hogy a Pázmándon tanuló diákok kiegyensúlyozottabb, felelősségteljesebb, magas műveltségű és erkölcsű, illetve önbizalommal teli polgáraivá váljanak hazánknak. Bízunk benne, hogy jelen pályázattal ezen elkötelezett szándékunkhoz sikerült támogatást nyerni egy újabb generáció számára.

Domak András
Kuratórium elnök
„A Pázmándi Általános Iskola Gyermekeiért” Alapítvány

A sajtóközlemény ide kattintva tölthető le.


2020-04-05