Farsangolás az óvodában

Print Friendly, PDF & Email

A farsangi időszak az ovisokat sem kerülte el, remek programokkal és ötletes jelmezekkel tették színessé az óvónők és szülők segítségével a „fánkos időszakot”. Domak Tiborné Zsuzsa néni foglalta össze megkeresésünkre a tapasztaltakat.

„Sok-sok programmal, játékkal, kézműveskedéssel vártuk a gyerekeket a farsangi időszakban is. A szülők jóvoltából vendégünk volt a Portéka bábszínház, akiknek farsangi műsorán sokat kacagtak az ovisok, majd a Mosolybirodalom csapatának zenés műsora, de legfőképpen a bohóclány lufi hajtogatása csalt mosolyt a gyerekek arcára. A kultúrházban tartott műsoros farsangra sokat, és lelkesen készültünk, az idén hatványozottan jelentkező betegséghullám közepette is. A legkisebbek a méhecskék tavaszi rajzását varázsolták a színpadra. Sok-sok apró kis méhecske szállt ki a kaptárból és szórakoztatta a vendégeket. A középső csoportosok népszokásokra épülő műsorában volt libaterelgetés, kukoricamorzsolás, tollfosztás is. A nagyok előadták szüleiknek, a vendégeknek, hogy mi mindent lehet csinálni a hosszú téli estéken. Mindhárom csoportot nagy tapssal jutalmazta a közönség.

A műsoros farsangot pedig csoportos, jelmezes mulatság követte immáron az óvodában.

Február 18-án minden kisóvodás és óvó néni jelmezbe bújt és egy vidám, zenés, táncos, kreatív délelőttel zártuk a farsangot. Már gyűjtjük jövőre az újabb ötleteket.

Szerző: Pázmánd Sajtó
Fotók: Domak Tiborné


2015-02-20