Elismerő oklevélben részesítették Pázmánd község közbiztonsági referens helyettesét. – képek

Állománygyűlésen emlékezett meg a polgári védelem munkájáról a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság március elsején, kedden délelőtt Székesfehérváron. Az ünnepségen Magosi Lajos tűzoltó ezredes, katasztrófavédelmi igazgató elismeréseket adott át.

A rendezvényen Dr. Bárdos Zoltán tűzoltó alezredes ünnepi beszédében összegezte a polgári védelem múltját és jelenét, visszatekintve egészen a kezdetekig. Mint fogalmazott: a polgári védelem életében kiemelkedően fontos jogszabály volt az 1996-ban megjelent 37-es törvény, mely 1950 óta először szabályozta mindenkire egyformán érvényes törvényi formában a polgári védelem egész feladatrendszerét. A fejlődés új lépcsőfokát 2000-ben a katasztrófák elleni védekezés irányításáról, szervezetéről szóló törvény hatályba lépése jelentette. Ekkor a Belügyminisztérium irányításával megalakult a katasztrófavédelem hivatásos szerve, a polgári védelem és a tűzoltóság országos és megyei vezető szerveinek összekapcsolásával, majd 2011-ben, egy újabb lépésben a helyi szervek egyesítése is megtörtént. Dr. Bárdos Zoltán tűzoltó alezredes hangsúlyozta: a hivatásos állomány mellett ma már a szervezet nélkülözhetetlen elemeként jelennek meg a települési, járási, megyei szintű önkéntes szervezetek. Tagjai olyan állampolgárok, akik önként, de szervezett formában, felkészülten és megfelelő felszereléssel, önzetlenül végzik a rájuk háruló feladatokat, ismeretfelújító gyakorlataik végrehajtása az idei év fő célkitűzései között szerepel.

Az ünnepi állománygyűlésen Magosi Lajos tűzoltó ezredes, igazgató március 1., a Polgári Védelem Világnapja alkalmából elismerő oklevélben részesítette a polgári védelem területén hosszú időn át nyújtott kiemelkedő tevékenységéért:

TÓTH ISTVÁN urat, Gárdony város polgármesterét,
SZILI GERGŐ urat, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemeltetési mérnökét,
ÓDOR SZILÁRD r. százados urat, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság védelmi tisztjét,
PIRINGER ZOLTÁN urat, a móri Radnóti Miklós Általános Iskola történelem – média szakos tanárát,
TRAUM JÁNOS urat, Dunaújváros Megyei Jogú Város közbiztonsági referensét,
CZENE ISTVÁNNÉ asszonyt, Sárbogárd város közbiztonsági referensét,
VASÁNSZKI FERENC JÓZSEF urat, Enying város közbiztonsági referensét,
MÉSZÁROS TIBOR urat, Vértesacsa község közbiztonsági referensét,
MIKLÓS TIBOR urat, Vál község közbiztonsági referensét,
MOLNÁR ISTVÁN urat, Igar község közbiztonsági referensét,
TÓTH JÓZSEFNÉ, ARANKA asszonyt, Pázmánd község közbiztonsági referens helyettesét.

A Katasztrófavédelem hivatásos állományában töltött 20 éves szolgálata és eredményes munkája elismeréséül Magyarország belügyminisztere TŰZOLTÓSÁGI SZOLGÁLATI JELET adományozott:

20 éves szolgálata és eredményes munkája elismeréséül FEHÉRVÁRI FERENC c. tű. főtörzsőrmesternek, a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjének,

10 éves szolgálata és eredményes munkája elismeréséül KUNDRÁK GÁBOR c. tű. főtörzsőrmesternek, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjének.

Az elismerésben részesülteknek ezúton is gratulálunk, áldozatos munkájukra a továbbiakban is számítunk!

Forrás: FM-i Katasztrófavédelem – Fotó: Udvardi János tű. alezredes, helyettes szóvivő


2017-03-02