COVID-19 Tájékoztató

Print Friendly, PDF & Email

Kedves Pázmándiak! Két kisgyermek került tüneteik miatt megfigyelés alá. Mindkettőnek két negatív tesztje volt, jól vannak. A teljes család két hétig karanténban volt. Tünetek másokon nem jelentkeztek. Egy fő felnőtt került hatósági megfigyelés alá a héten. Ellenőrzését a rendőrség biztosítja.

1. A 65 ÉV FELETTIEK ellátása folyamatosan biztosított.

2. Mindenki aki most Pázmándon él kapott MASZKot. Kérem, aki véletlenül kimaradt, jelezze Veilandits Krisztinának a 06 70 443 80 16 telefonszámon. Kérem nagy tisztelettel ha otthonát elhagyja vegye fel mindenki a maszkot. AZ ÉN MASZKOM VÉD TÉGED A TE MASZKOD VÉD ENGEM.

3. A HÍRVIVŐ különszáma segítség minden aktuális és helyi kérdésben. Köszönöm szépen Szabó Hédy főszerkesztő és S. Töttő Rita újságíró munkáját. Köszönöm a sok önkéntesnek, a dajkáknak, Stitz Attila és Kalász Máté képviselőknek a segítséget.

4. A Kormányhivatallal és jegyző Úrral egyeztetetten elfogadásra kerültek az önkormányzat működésének biztosítására az elmaradt határozatok. Elfogadásra került az önkormányzat 2020. évi költségvetési rendelete a képviselők elé terjesztett formában. Elfogadásra kerültek azon hibás határozatok, melyeket a régi jegyző készített az alakuló ülésre és javítani kért a Kormányhivatal. Elfogadásra került minden határozat, melyet az óvodás szülők és az óvoda vezetője kért hónapok óta (óvodai létszám meghatározása, gyógypedagógus biztosítása). Elfogadásra kerültek a testület elé terjesztett, azon határozatok, melyekről dönteni jogszabály által meghatározott kötelezettség, vagy társulásban elvárás.
A Kormányhivatal törvényességi észrevétellel élt mert nem került elfogadásra az alakuló ülésen a külső alpolgármester. 2020.03.31-én döntöttem Sárkány Zoltán alpolgármesterré választásáról. Sárkány Zoltán 2014-től folyamatosan a Polgári védelmi szervezet parancsnokhelyettese, jelenleg is helyettesem. Tóth László alpolgármester otthonról is rengeteget dolgozik de veszélyeztetett korban van. Amennyiben én lebetegedem, kell olyan személy helyettesítésemre, akire nyugodt szívvel bízom a települést, aki folyamatosan hetek óta dolgozik velem. Sárkány Zoltán alpolgármester dr. Lázi Judittal a pandémiás csoport vezetőjének segítségével biztos vagyok benne hogy helyt fog állni helyettem is. Remélem ezt mindenki a falu érdekében elfogadja és tiszteletben tartja.

5. A Polgári védelem orvos, és szakértő tagjai mostantól már pandémiás vezető csoportként dolgoznak tovább. Az egyeztetések folyamatosak. A védelmi dokumentációk a járványügyi helyzethez igazítottak. Ebben Tóth László alpolgármester segítsége nélkülözhetetlen volt.

6. FERTŐTLENÍTŐ kiosztásra került az időseknek és a kismamáknak. Köszönöm az utcabizalmik hetek óta aktív támogatását. Akinek véletlenül nem jutott, kérem jelezze Kárászné Kovács Anikónak a 0670512 0679 számon.

7. Most a legfontosabb a fertőtlenítés! Otthonainkat óvjuk meg a vírustól. Ehhez szükséges mindent, amit beviszünk lefertőtleníteni. Ebben segít a táblázat. Köszönöm Radványi Anna munkáját.
Szívből hálás vagyok Önöknek, hogy Pázmándon mindenki szigorúan betartja a korlátozó intézkedéseket és a higiénés szabályokat. Ne lazítsunk, legyünk türelmesek mert kitartásunkkal életeket mentünk nap, mint nap. Köszönöm együttműködésüket!

Tisztelettel:
dr. Virányiné dr. Reichenbach Mónika
polgármester


2020-04-05