A pedagógusokat ünnepelték

Print Friendly, PDF & Email

A település vezetői Pedagógus Nap alkalmából hivatalosan, ünnepi keretek között, június 10-én köszöntötték a pedagógusokat Pázmándon a Hét Forrás Művelődési Házban.

Egy 1951-es minisztertanácsi határozat a pedagógusok munkájának társadalmi elismeréseként június első vasárnapját Pedagógus Napnak nyilvánította. Megünneplésére először 1952-ben került sor. Ekkor átadták a kiváló tanítói és tanári okleveleket az ország legjobb oktatóinak. Jelenleg a kimagasló oktató-nevelő tevékenység elismerésére adományozhatóak szakmai díjak. Megünneplése sokat veszített hivatalos jellegéből, intézményi szinten elsősorban a gyermekek köszöntik tanáraikat. Pázmándon minden évben fontosnak tartják megünnepelni a jeles napot, ezért 2015-ben is az ünnepelteket szépen terített asztal várta, a finom fogások előtt pedig elismerések is átadásra kerültek.
A polgármester és alpolgármesteri beszédeket követően Perjés Andrásnak a Kempelen Farkas Tagiskola igazgatójának 40 éves pedagógusi, míg Vető Katalin tanárnőnek 30 éves tanári munkásságáért járt a méltó elismerés, amelyet dr. Reichenbach Mónika polgármester és Zámbóné Vajda Adrienn alpolgármester adtak át.

„A gyermekek úgy éreznek, ítélnek és cselekednek,

miként azt azoknál látják, akiket szeretnek és becsülnek!”

Dr. Wassics Gyula

Szerző: Pázmánd Sajtó
Fotók: Sárvári Zsuzsanna


2015-06-22