Fő utcai buszöböl csapadékvíz elvezetéssel és az emlékparkon átvezető járda kialakítása

Elkészült a Fő utcai buszöböl csapadékvíz elvezetéssel és az emlékparkon átvezető járda kialakítása

A Magyar Belügyminisztérium által a „Települési Önkormányzatok 2019. évi feladatinak támogatására szóló” határozat keretében új, két oldali buszöböl valósult meg a településen csapadékvíz elvezető rendszerrel, illetve teljes felújításon ment keresztül és szélesítésre került az Emlékparkon átvezető járda.

Pázmánd település központjában két oldali buszöböl kialakítására került sor a hozzá tartozó járdák megújításával. A közúti balesetmentes közlekedés elősegítése, és a műtárgy védelme érdekében a beruházást csapadékvíz elvezetés egészítette ki. Kiemelt szempont volt a közétkeztetésben részt vevő gyermekek biztonsága a felújítás helyszínén található közétkeztetés végző önkormányzati tulajdonú Konyha és étterem előtt.

A támogatás továbbá lehetővé tette az Emlékparkon átvezető járda teljes megújítását is. A projekt részeként a régi térkő burkolat felszedésre került, egyúttal új térkő felülettel szélesítés történt, valamint burkolati elemek letétele is megvalósult.

A fejlesztés a Magyar Belügyminisztérium 20 millió forint, vissza nem térítendő támogatásából került megvalósításra.

A Magyar Belügyminisztérium által a „Települési Önkormányzatok 2019. évi feladatinak támogatására szóló” határozat keretében új, két oldali buszöböl valósul meg a településen csapadékvíz elvezető rendszerrel, illetve kiépítésre kerül az Emlékparkon átvezető járda.

Pázmánd település központjában két oldali buszöböl kialakítására került sor. A közúti balesetmentes közlekedés elősegítése és a műtárgy védelme érdekében a beruházást csapadékvíz elvezetés egészítette ki.

A támogatás továbbá lehetővé teszi az Emlékparkon átvezető járda megújítását is. A projekt részeként a régi térkő burkolat felszedésre kerül, egyúttal az új térkő, valamint burkolati elemeinek letétele is megvalósul.

A fejlesztés a Magyar Belügyminisztérium 20 millió forint, vissza nem térítendő támogatásából kerül biztosításra. Az önkormányzat 4.950.364 forinttal egészítette ki a kivitelezés során a pályázati összeget. Előzetesen az önkormányzat 508.000 forint összegért készítette el a teljes tervdokumentációt és mindezeken felül kb. 140.000 forintba került a tervdokumentáció engedélyeztetése, melyet szintén az önkormányzat finanszírozott.

Projektzárás határideje: 2020.12.31.

Projektazonosító: 1004/2019. (I. 18.) BMÖGF/266-1/2019

Projektért felelős: dr. Virányiné dr. Reichenbach Mónika polgármester